Az impulsecreator party-beszámolói 1999.09.18.-2002.11.29.

"Később megérkeztek PalotaiCadikék is és mi nem bírtunk megállni. Senkit sem érdekelt, hogy az alsógatyánkból is izzadtság folyt. Nem zavart a lent tomboló többszáz house rajongó. Jártak körbe az ásványvizes üvegek, mindenki mosolygott és nem volt közben megállás. Semmi nu-skool, semmi chemical bros. csak kőkemény jungle/dnb!!! Én már régen láttam Palotait mosolyogni... ezen a napon még ez is megesett! :)"
University of House @ Közgáz egyetem, 1999.09.18 (jungleboy)

"Palotai követte Questet, szinte észrevétlenül. t valahol mindig csodáltam... sosem tudtam elképzelni, hogy az ilyen különleges alkalmakkor honnan képes előbányászni ezeket a tőle szokatlanul durva tech-es lemezeket. Talán csak az alkalomra vár. Teljesen más arcát mutatta, mint a rádióban vagy a klubban. Persze nem lehettet nagy szám kitalálni, hogy milyen stílussal kell előjönnie, de akkor is meglepett. Egyébként a dj váltást csak a kiállások megjelenése jelezte. Zsolt persze most sem hagyhatta ki a rewindokat, de többek nagy örömére erősen visszafogta magát."
Jailhouse, 2000.02.28 (jungleboy)

"Szerintem öröm lehetett nekünk játszani. :) Azért kicsit haragudtam is rájuk. Nagy bűntetés volt tőlük az az itt-ott már terrorcore-nak tűnő zene, amivel bombáztak. Persze lehet, hogy túl közel voltam a hangfalhoz... mindegy. Nem tudtam felvenni a harcot, továbbra sem volt megállás! :) Azért 0500 körül már jóval kevesebben bírták az iramot. Ez azonban nem zavarta a párost. Respekt nekik is! Rég hallottam őket csak így kettesben."
Die, 2000.04.07 (jungleboy)

"Hát. Lehet, hogy túl sok buliban hallottam őket és csak nekem tűnt az egész lelketlen, ötlettelen zakatolásnak, de szerintem ennyire gyengén még nem játszottak mostanában. Lehet, hogy a b2b miatt húzzák vissza egymást, de kezd kicsit unalmassá válni. Az meg, hogy Budapest egyik legnagyobb lemezgyűjtője 2 órán belül háromszor felrakja a Move VIP-t, kifejezetten elszomorított. Pakoljanak külön vagy kis blokkokban de ne b2b. Bár lehet, hogy más a magyarázat, nem tudom."
Sziget 2000 (valdi)

"Pita főnök közben meginterjúvolja Palotait: - Mit fogsz játszani? Palotai körbefülel: - Mást.) Aztán nyomja kicsit a breakbeatet majd belevált drumbasszba, lehet hogy ő már aréna dj, mert itt jobban ültek a dolgok, mint a tilosban. Népek sikítoznak, egy két medve megreccsen ("ilyen zene nincs"), nem is rossz lezárásképpen. Pablo nem bántam volna, ha ebben az időben Toy Division koncertet adott volna a krisnasátorban."
Sziget 2000 (valdi)

"Most nem fogok az olyan arcokról írni, akik eddig rezzenéstelen arccal álltak kint, de fél perc után "eeez mááá palotaaaaa" felkiáltással rontottak a belső területek irányába, hevesen invitálva barátaikat is. Oppá, mégis leírtam. Khmm. Bocsánat. Remélem nem lesz ebből sértődés, nekem nem a duóval van problémám, csak az én csökönyös fejemben még mindig él valami ősi legenda arról, hogy az elektronikus tanczene nem a "sztárkultuszról" szól, mint a popbiznic. A szett egyébként felvonultatta a jelenleg alap party-darabokat, megtoldva néhány igazán friss megjelenéssel, mint a Champion Sound Total Science remixe, a szerzők Advance címmel most megjelent albumáról, vagy a Size+Krust közös alkotás Hopskotch a legalább annyira friss Full Cycle tripla 12"-es gyűjteményből."
Sziget 2000 (ib)

"Nagyteremben teltház, Palotai épp aktuális sláger dobbasszust pakol komótosan. Hihetetlen formák jelentek meg ezen az estén, a legkülönfélébb arcok mindenhonnan. Egy rossz Tilos bulihoz hasonlított az egész, ahol nincs külföldi vendég, viszont a hazaiak a lehető legvegyesebb zenéket rakják fel és igazából senkinek semmi kedve az egészhez. Nagy ténfergés jobbra-balra, szolid tombolás akármire, amit Palotai és Cadik felrak. Nekik is elegük van, inkább mennének már Caféba. Zeneileg a lehető legrosszabb utat járták végig, azt is elég sietősen. Kezdték 11 körül dnb-vel, aztán egy kis sláger hip-hop, egy két break, nu skool, techno és ennyi. Hajnali egykor le is léptek. Én is ezt tettem volna a helyükben."
Budapest Parádé 2000, Olof Palme House (jungleboy)

"Kisvártatva megjött Palotai és az elmaradhatatlan tornacipő, meg persze Cadik néven garázdálkodó testvére. Ők is a party elnevezéséhez igazodóan kezdtek, majd elszállt az agyuk, és a közönségnek már a garage és a felismerhetetlen stílusú 4/4-ek sem tűntek fel. (Már ők is nevetgéltek azon, hogy miket tesznek fel...) Azt hiszem mindent elárul, hogy a csúcspont a zenélő babajáték hangja volt. De akkor mi nem törődtünk stílusmeghatározásokkal, csak ment a bugi fáradásig."
Budapest Parádé 2000, Café (thomas kröger)

"Az üldögélve beszélgetést épp az egyik Szamosi tesó tette muzsikájával még élvezhetőbbé, amikor is megérkezett az est vendége Palotai Zsolt személyében. Hamar el is foglalta helyét a másik - tánctérként szolgáló - helyszínen és a mostanában eluralkodott rosszalló megjegyzésekre rácáfolva olyan downtempo, latin, hip-hop és hasonló belassult tempójú zenéket rakott fel sorban, hogy képtelenek voltunk a helyünkről elmozdulni. Így tehát maradt a békés sörözgetés, bólogatással megfejelve, de azért néhányan megpróbálkoztak a két lábon táncolással is (több-kevesebb sikerrel)."
Astro Jazz Lounge Opening Party, 2000.09.14 (jungleboy)

"Jó két és fél óra után átadták a terepet Palotainak, akinek elég nehéz dolga volt, ezután a show műsor után. Igyekezett a táncolókat megmozgatni ő is és a Grooverideres "lapátoláshoz" képest, sokkal élvezhetőbb szinten tette mindezt. Pablo-nak meg van önbizalma rendesen, hogy ezután az mc után fel mert menni a színpadra. Később Cadik is csatlakozott hozzájuk. Nálam azonban győzött a fáradtság és a Move VIP jellegzetes kürtölése takarodót vezényelt."
Adam F + J Majik, 2000.09.16 (valdi)

"Palotain volt a sor, aki elsőre picit megijesztett, hogy ennyire egyre jár az agyuk Cadikkal, és az első fél órában szinte kivétel nélkül olyan lemezeket pakolt, amiket nem sokkal korábban már hallhattunk. Aztán mégis belehúzott és bebizonyította, hogy rényleg óriási a lemezgyűjteménye: előkotort néhány "jó ég! mi ez??" darabot, és visszahozta azokat is, akik esetleg lepunnyadtak kicsit."
Homebase, 2000.09.23 (ib)

"A pörgés pedig nem hagyhatott alább egy percre sem, mert őket Palotai követte - aki gyanítom, hogy a többségnek újra bizonyította, hogy miért is van ő ott, ahol. Kár, hogy ezúttal nem mászott bele kicsitt jobban az old skoolos, jungleos beütésű irányvonalba, most bristolt is leginkább csak a Warhead remix reprezentálta (amiről azért nem mondom, hogy "várva várt", mert szerintem kezd nevetségesbe átfordulni a dolog ezzel a szerencsétlen klasszikussal). Zsolti is inkább zúzott, persze a maga módján, például olyan csemegékkel, mint Teebee egyik új munkája, amiben Moby klasszikus 'Go'-jának vokál mintáit használta fel."
Homebase, 2000.10.20 (ib)

"A levezetés Palotai tisztsége maradt, aki persze nem hagyta a fogyó, de még mindig tömegként jellemzhető táncoslábúakat pihenni - visszazúzott minket a való világba. A 'Flashback' kétszeri visszatekerése engem mondjuk megmosolyogtatott, de végülis miért ne? A 'Hide U'-ra feltörő sikítozás pedig lenyomná a bravo girl közönségének teljesítményét is :)"
Loxy + Ink, 2000.10.28 (ib)

"A tömeg mérete és a zene impulzivitása egyre csak fokozódott, és talán a pillanatnyi tetőpont épp akkor volt, mikor megérkezett Palotai Zsolt. Nagy üdvrivalgás köszöntötte és mindenki várta: mi lesz most? Hát lett sokminden. Zsolt lassan átvette a szettet és addigra már szép kis tömeg gyűlt össze. A hangtechnika szerintem elég jó volt, bár mi a hangfalak előtt táncoltunk közvetlenül. Zsolt elsöprő energiája átragadt a táncoló masszára is és kialakult a megszokott elronthatatlan partyhangulat. A feltett zenék sokfélék és színesek voltak, itt is felvillant egy-egy "sláger". A hangerő mértéke lehetetlenné tette a verbális kommunikációt, így páran a társaságból a falra írták egymáshoz intézett mondandójukat. Azóta olvashatók a falon ilyesmi mondatok: "Kurva jó!", vagy "Megvan ez a szám." :-) Teltek múltak a percek, órák és egyre magával ragadóbb zenék következtek, Palotai a megszokott megbízható teljesítményét nyújtotta. Helyet kaptak érdekesebb darabok is a teltebb, lendületes, de nem annyira zúzda fajtából. "Űrhajószene." Egyik haverom a következő mondattal jellemezte a jelenlegi zenei helyzetet két veszettkutyamozgás közt: "Azért a drum'n'bass és Palotai semmivel sem pótolható." Hm. Nagyon nehéz volt elszakadnom onnan, a táncon kívül minden elképzelhetetlennek tűnt számomra. "Szerencsére" a wc-t meg kellett látogatnom, így valahogy mégis elhagytam a fekete és ezüst dekorációban pompázó bugyborgó előteret."
Revolution Party @ Kőbánya Mozi, 2000.11.04 (eule)

"A buli végére maradt a kakukktojás-páros, Cadik és Palotai. Róluk már annyi jót és rosszat elmondtak mindenfelé, hogy szinte lehetetlen hitelesen nyilatkozni velük kapcsolatban. Sokan úgy gondolták, hogy csak a buli iránti nagyobb érdeklődés miatt szerepeltek a line up-ban. A feleslegesen rosszindulatú megjegyzésektől függetlenül teljesen ledöbbentem attól, amit ők ketten műveltek. Hihetetlen hip-hop és nu skool orgiába csapott át a buli a detroitiak távozása után. Palika eszement keverései és szkreccsei olyan lázba hoztak körülöttem mindenkit, hogy nem hittem a szememnek. Többen táncoltak talán, mint a főműsorszám alatt. Original Nuttah T-Power féle remixe igazi eksztázis hangulatot váltott ki. Hasonló sikert aratott később a drum&bass vonalalra való áttérés. A mixek és a nóták továbbra is remekül szóltak, de nekem kicsit sok volt ez már egy estére."
Keith Tucker, 2000.11.24 (jungleboy)

"Egy fehércímkés lemez kerül a tű alá, szemöldök fel, nicsak egy Resurrection (!) soul seekel, meg mind creepel, utána meg megfordul, másik oldala is üt, de mi már titkon a Hide Yout várjuk, meg a Warhead 2000-et. Nem is kell rá sokat várni, megkapjuk a pofánkba töményen, egyiket a másikra. Utána találgatjuk, mi jön, hisz köztünk legyen mondva, nem túl színes Apu palettája az utóbbi időben. Be is jönnek sorra a tippek, a Horns 2000 már sorozatban negyedik bulin okoz hatalmas meglepetést, akárcsak a Nanobugs, ami kivételesen király. Majd később aki nem hallotta volna, annak megismételjük a Resurrectiont, majd a változatosság kedvéért egy Specialist erejéig hagyjuk hűlni a bakelitet, majd természetesen másik oldal. Egyetlen csalódás ért csak Palotai szettjével kapcsolatban, hogy hiába vártuk a Who Told Yout, fél hatig nem ment le. Nem is fröcsögök tovább, mert semmi értelme."
Index 24 órás fesztivál @ Olof Palme Ház, 2000.12.01 (lloyd)

"A trónt Naga és Palotai újszerű kettőse tette magáévá, és nekem kifejezetten tetszett a massza, amit a döngölés és a breakbeat keveréséből alkottak. Persze a breakbeatfasiszták nem bírták sokáig a four-to-the-floort, így ők már nem hallhatták, amint fater Teebee 'Let Go'-jával beviszi a susnyásba a láthatóan kérdőjel pozícióban álldogáló Nagit. Ezt a fejezetet szívesen kihagytam volna az életemből, de szerencsére relatív gyorsan visszataláltak az megfelelő útvonalra."
Adam Freeland, 2001.01.13 (core)

"Teebee-t Palotai Zsolt váltotta a pultban, aki Adam Freeland óta úgy tűnik magához tért, hiszen olyat villantott, amilyen szettet régen nem hallottam már tőle. Lemeztáskája mélyéről olyan dolgokat halászott elő, hogy az hihetetlen. Remek játéka Teebee-t is visszacsalta a pultba, így b2b folytatták tovább a mókát. Ilyenkor a legjobb a hangulat, amikor a dj-ken is látszik, hogy élvezik a partyt, örülnek annak, hogy a közönségnek tetszik amit csinálnak, itt pedig alig akadt olyan arc, amin csalódottságot láttam. Néha Midlow is felrtett egy korongot, így már teljes volt a kavarás a pultban, de mindegy is volt, hogy ki rak, mert nem tudtak hibázni."
Nowsound 7 - Teebee, 2001.01.27 (valdi)

"A salsakirálytól Palotai és Ozon ragadták magukhoz a karmesteri pálcát és felbuzdulva az előzőeken rajta tartották a közönséget a dzsungelflessen, az ösvényről csak néha tértek le, például amikor fater megmutatta, hogy tud "szellemesebb" lenni a Skirmishnél, a Liftin' Spirits - Ghost Town-jának segítségével. Ozon nagy pillanata az új Special Forces, a Freeway, ekkor neki is elkönyveltünk egy jelest. Mostanában Mrs. Palotai ismét ellátogat a bulikra, amikor látom, férjura jól zenél, úgy látszik jó hatással van rá, jöjjön mindig!"
John B, 2000.02.02 (valdi)

"Zsolti apunak sikerült megtartania a hangulatot, noha nem a legkiemelkedőbb szettet hallhattuk tőle: némi "sláger" az elején, jungle fűszer a közepén (Digital - 'My Sound' rulez), érdektelenségbe fulladás a végén. Rewind szellemben egyébként kapcsolódott Palotaihoz Mango is, a szett elején mc-ként, végén back2back játékban."
Dom+Roland, 2001.02.09 (ib)

"Palotai még így is szinte teltházzal vette át a pultot, jócskán jutott neki is a lelkes, sikítozó, táncolni vágyó népekből, így hát a laza levezetés - egyelőre - érdeklődés hiányában elmaradt. No, még mielőtt valaki azt gondolná, hogy a buli vége fergeteges 'színpadontáncolásba' torkollott, szeretnénk leszögezni, hogy Palotai Zsolt ezen az éjszakán nem osztott aláírást senkinek semmilyen testrészére. Úgy tűnik ez csak a külföldiek kiváltsága."
Ed Rush & Matrix, 2001.02.24 (ipcmafia)

"Palotai Zsolti 11-körül érkezett meg, feleségével és egy kisebb baráti társasággal, - nagyon jó fejek - reméljük nekik is bejött a debreceni partyhangulat. Éjfél után 01.00 magasságában lépett Zsolt a lemezjátszók mögé és ő is meglepődőtt amikor lenézett a színpadról ugyanis majdnem telt (!!) ház fogadta (nem kis örömünkre). Ez a telt ház 350-400 embert jelent ami vidéki szinten elég szép teljesítmény a debreceni és Debrecen környéki partyarcok részéről. Zsolti átvette Zsupi táncos drum and bass vonalát és rakott olyan jó kis talpalávalót, hogy a bent levők egy emberként láttak neki a buginak. Persze volt itt is "finom" neurofunk (Ed Rush+Optical, Matrix, ...), de csak szolidan, nem kapott senki hülyét a non-stop kalapálástól. Azért kaptunk néhány olyan számot Aputól amitől az öregebb partyarcoknak is felállt a szőr a hátán (nagy meglepetésemre a BC - 'Son of Nitrous'-a, és egy Accidental Heroes szám is elhangzott. Furcsa mód a Digital 'Deadline'-ja viszont nem jön be a debreceni arcoknak...) A szett színesre sikeredett , nu skool-ból, breakbeat-ből egy-két progresszívebb darab is besikeredett (a kötelező Plump DJ's darabok természetesen most is nagy sikert arattak). Zsolti a közönség kérésére az 'Ablak a Dubra' mixalbumáról is prezentálta a két legjobb számát (Don Air, Mint Royale) - na erre a közönség szabályos őrjöngésbe kezdett. Talán csak annyit a buli fantasztikus hangulatából hogy Zsolti is táncra kerekedett néhányszor a pultban, a feleségével táncolt!!! Nagyon érezte a közönséget, nem taglózta le az embereket és minden kis pihenő után jött egy fergeteges táncos blokk (egyébként most láttam elég régóta először Zsoltot mosolyogni a pultban). A Kosheen - 'Suicide' itt is szólt egy párszor, de mindig nagyot ütött, forogtak a TeeBee lemezek - olyan szép emlékeim vannak róla (Nowsound), a 'Son of Nitros'-ra meg beindult a visítozás. Hajnal 5-től én következtem volna de mivel tudtam, hogy Zsupinak régi vágya volt, hogy Zsolttal B2B-ben rakjon ezért átadtam neki a "terepet" (legalább én is jót buliztam). Hajnal 5-től 6-ig tehát levezetésképpen Zsolt és Zsupi back to back-ben mozgatta meg az akkora már megfogyatkozó, de azért még szép számban jelenlevő embereket."
Soundwave 6, 2001.03.15 (octo + szafi)

"Palotai, Bal, Safair vetésforgó. A Viharistennel Drumandbbassapu cserélt helyet a pultban, hogy aztán hozzákezdjen a magyaros ízek adagolásához. Hortobágyi húsos Renegade Hardware, Suicide mártásban. Aztán becsatlakozott hozzá a két pengeélen táncoló is, ami most nem tett jót a mókának. Hárman kétfélét (hisz Bal és Safair összeszokott páros) akartak rakni, kényelmetlenül éreztem magam a váltásoknál. Az ő triászuk búcsúztatta a nagytermet."
Jungle War - Storm, 2001.03.17 (ipcmafia)

"Palotai és Cadik már jól összeszokott páros, több mint 5 éve játszanak együtt minden héten, érzik egymást és a zenét is, ráadásul a két lemeztáska igazi csodákat rejtett magában, az ínyencebbek dörzsölhették a kezüket. Zsolt beállt a pult mögé, Cadik mellé, és együtt vitték tovább az ugrálós raggamuffin jungle vonalat. Kicsit a legutóbbi Fresh & Vegas bulira emlékeztettek ketten, ahogy széles vigyorral a fejükön táncoltak a saját zenéikre, ez az öröm át is jött a hangfalakon keresztül. Lassan elmaradtak az őrült mc-hangok, és átvették a terepet a Dillinja/Capone/Trinity nevével fémjelzett jungle-gyökerek. A már több mint egy éve ígérgetett Dillinja albumot beharangozó partykedvenc zenék most nem kerültek elő, sokkal inkább korai opuszok, mint például a 'Tudor Rose' vagy a 'Friday'. A kis döccenő után ismét helyreállt a rend, és újra előkerültek a szívemcsücske zenék. Adam F 'Metropolis'-a után már lehetett sejteni, hogy mi következik: a végletekig sötét, száraz és kimért zenék. A felcsendülő Photek és Source Direct művek heves mozgásra késztettek engem, és az eddig az első sorban bólogató Anorganikot is. Előkúsztak a bristoli hangok is, Breakbeat Era, Reprazent, és külön a tagok is, Die, Size, Krust, Dynamite hangja a 'Brown Paper Bag'-en. Felidézték a régi Saigonos bulik hangulatát, amikor ezek a zenék még újnak számítottak. Folyamatosan lassultak a zenék, a történetet teljessé téve pedig a Good Looking kiadó egy-két zenéje szólalt meg."
Jungle Roots, 2001.04.30 (serif)

"Roni Size után a "négy muskétás", azaz Bal, Safair, Cadik és Palotai lépett a pultba, hogy az apró termetű bristoli után megadják a tömegnek a kegyelemdöfést. A neurofunk kezelésbe csak néha szabotált bele Cadik némi Ray Keith-féle Something Out There-el, a fő csapásvonal a kétlépéses sémáké volt. Palotai végre (gondolom neki végre) felrakhatta a Planet Dustot, tartok tőle ez lesz a következő Suicide. Bal és Safair ismét sokat ügyködött közösen a pultban, ahogy néztem Safairnak széles jókedve volt, ritkán látni enyit mozogni a pultban. Jó munkát végeztek, reggel 6-ig sikerült a tánctéren tartaniuk a közönség jelentős részét. Persze azok közül akik Roni size után nem szedelőzködtek és hagyták el a termet. Dynamite természetesen most is előjött még egy kicsit, hogy a magyar harcosok alá is lökje a rhymeokat, aztán becsatlakozott Mango is, aztán meg vége lett."
Jungle War - Roni Size & Mc Dynamite, 2001.05.19 (valdi + serif)

"Palotai Apu hiphop hangjai azonban újra a Soundwave sátor közelébe csalogattak, ahol megint jókora tömeg gyűlt össze. Palotai vidéken (is) sztár, az emberek oda vannak érte, és ő ki is szolgálta őket becsülettel. Rövidesen súlyos hiphopja drum and bassbe fordult, és a tömeg hálásan egyre inkább táncra perdült. Sajnos - számomra legalább is - Palotai eleinte a slágerek irányába mozdult el (Kerb Crawler rewind, J-Majik pörgés), viszont boldogan nyugtáztam a partyn talán soha meg nem unható Nanobugs-t. Számomra azért Zsolt játéka kicsit csalódás volt, pláne az utána következő, de egy ideig együtt back 2(3?) backező Bal & Safair duóhoz képest."
Kotta Fesztivál @ Hajdúböszörmény, Fürdőkert, 2001.07.26 (futureform)

"Ezalatt befutott Fater is (egyenesen franciáktól), így immáron teljes volt a Tilos triumvirátus. Fruzsi után neki is fogtak Cadik-kal a hangulat fokozásához, ami (ezzel nem mondok újat) természetesen sikerült is nekik. Szerencsénkre egyikük sem tudta mire is kell készülniük, táskájukban nem csak dnb zenéket hoztak, aminek az lett a vége, hogy komolyabb hip hop-ot küldtek, mint azt az arra kijelölt helyen éppen tették az illetékesek. Nem mintha baj lett volna. Mindenki apukája ízelítőt adott még a legújabb, franciáknál beszerzett lemezeiből is nemsemmi reakciókat kiváltva ezzel."
Summer Stylewarz fesztivál @ Győr, Kiskúti Camping, 2001.08.17 (logan)

"Már nem teljesen szokatlan a Palotai - Bal - Safair hármas váltás a lemezjátszók mögött, bár mindig tudnak meglepetéssel szolgálni. A bűnözők után minden magyar partizó dramenbézapja folytatta a zúzát, dang-dang, aztán csatlakozott minden magyar Bladerunnaz Bal & Safairja is. Egy-két újdonság, néhány aktuális kedvenc (Pitcher!) után azonban szívet melengető pillanatok következtek: Palotai kezemunkáját dícsérendő felcsendült a 'Doorways', és agyba varázsolta magát, legyen akárhány éves is (azért annyira nem sok persze). Test nem maradt mozdulatlan."
Bladerunnaz pres. Usual Suspects @ Vigadó, 2001.08.19 (serif + valdi)

"Peshaytől bő két órás szettje után Palotai vette át a közönséget. az a dj, akiről gyakran megírják, hogy játékával külföldi kollégáira is ráver - nem csoda, ha így éreznek, hiszen Zsolti 100%-osan érzi a hazai közönséget és ismeri ízlését. Ezúttal is az aktuális darabokat prezentálta, egy-két ismeretlenebb csemegével kiegészítve."
Budapest Parádé Bónusz - Peshay & Mc Moose @ Körcsarnok, 2001.08.25 (ib)

"Palotai éjfél körül vette át a pultot, és a dzsunglista vonalat továbbvive a Future Cut duó új Ghetto Style EP-jéről a 'Dainjah' című darabbal rendesen odacsapott. Az emberek még jobban megbolondultak, vitték magukkal Zsoltot is, akinek táskájából igazán friss korongok kerültek elő (új Ryme Tyme & Nasis, Decoder, Jill Scott bootleg), majd egy óvatlan pillanatban megkérdezte Mauwrssiet, hogy nincs-e kedve együtt játszani vele. Valószínűleg nem véletlenül figyelte őket egy fél órán keresztül. Ketten együtt Rewind-hangulatot teremtettek hamar, egy-két True Playaz zene pörgetése után liquidebb dolgok pattantak a tűk alá, de nem tartott sokáig a pihenés most sem, mert Mauwrssie visszatett a zúzosabbikából. Folyamatosan utaztattak, de végig a drumandbass keretein belül maradtak. (...) A hangulatot talán a pultból negyedóránként kibújó Zsolt mondata jellemezte: "Mennyire jó már a hangulat?!". Csukott szem, mosoly, kézlóbálás. Zsolt örült, átadta a közönségnek, ők pedig hálásak voltak. Ez a lényeg."
Deep Zone nyitóbuli @ SCH - Bp. XI. Irinyi u. 42., 2001.09.19 (serif)

"Palotaié a folytatás, aki Jill Scott 'It's love'-jának (egyik) bootlegjével veszi át a pultot, majd előkapja azokat a korongokat, amikre a boltok szorgos végigjárása után mint afféle gyöngyszemekre talált rá - én kicsit fáradtnak érzem, magamat legalábbis biztosan, úgyhogy órárapillantás, "jajmárennyiazidő", egy kör kint, csoki az automatából (lerabolták), készülődés elfelé. Még halljuk, ahogy Zsolti 'Body Rock'-ra 'Warhead'-et rak, ezen az ötleten picit (minden gonoszság nélkül) elmosolyodom, aztán búcsút veszünk a 322-es épülettől."
Airbag pres. Invaderz @ Nap Hall, 2001.10.06 (ib)

"Szemfülesebbek az ajtóban a beengedők listáján már elcsíphették Palotai Zsolt nevét, de így is meglepetésként ért, hogy - a line-up-tól eltérve - játszott Drumand Bassapu. Közösködtek Bratwa-val, egymást próbálták überelni minden lemez felrakásával. Az lett a vége, hogy a likvid elcsúszott reszelős likvidbe, szép zenék, ratata. Hagyomány, hogy sokáig egy stílusnál, hangzásnál maradni nem lehet, bármilyen buli is legyen az, így zúzós lett ez a Jazz'n'Bass befejezés is."
Jazz'n'Bass @ Zanzibár, 2001.11.01 (serif)

"Hallgattuk a zenét és azt vettük észre, hogy Palotai Zsolt áll a pultban, az előtte levő lemezjátszó tányérján pedig Radioactive Man 'Uranium'-ja forog. Bárki bármit mondhat, Zsolt, ha megvan az inspiráció, és jó a közeg, fantasztikusat tud alkotni. Szépen vitte tovább a vonalat, belekóstolt technoidabb dolgokba is, a tömeg is élvezte, ő is. PMT 'Gyromancer'-jének hangjait hallottuk még induláskor, de akkor már inkább a ruhatárnál várható küzdelmekre gondoltunk."
Cinetrip - Luke Vibert @ Naphall, 2001.11.03 (serif)

"Palotai warm up szettjében felcsendült jó pár érdekes nóta: Ram Trilogy - 'Evolution', Digital jungledubjai, Future Cut féle 'Ghetto Style' és az elmaradhatatlan 'Peep Show'. Szép, összeszedett játék volt, a kényszerű megállót követően azonban már nehezen emészthető mindentbele leves lett (kár a félrekevert 'Possession' remixért), amiből azért kiemelkedik a 'BodyRock/Lazy Bones' duplázás: ezek a zenék nagyon szépen egymásra simultak."
Nowsound! 16 (Teebee, Moving Fusion) @ Home Club, 2001.11.23 (zalus)

"Fél egy tájékán érkezett meg Palotai és egy darabig a Rusty által kezdett vonalat vitte, aztán amikor a nép már alig bírt magával, elkezdte a drum&bass igéjének osztását... Slágeres és kevésbé slágeres zenéinek hatását azóta sem hevertük ki... Játszott mindent: raggamuffin-t, jungle-t, jazzy drum&bass-t. A Bad Company Planet Dustja már megszokott tőle, de a party-arcok mágis vehemensen "szeleteltek". A hab a tortán a Cause 4 Concern PeepShow-ja volt, szinte szétesett a ház. Egy-két szubbasszusos zene hallatán azt sem hittem el, hogy ez a valóság... Tény, hogy az eddigi legjobb hangrendszer szólt a KB ezen buliján."
Kecskemét Bass - Palotai @ Kecskemét, Víztorony, 2001.11.30 (Dárenbéz Laci)

"Érkezésünkkor már Palotai volt a pultban, neki köszönhetjük a buli legjobb szelekcióját. Szokásához híven hibátlanul válogatva mutatta meg a drum and bass szinte minden oldalát. Változatos hangulatú és intenzitású szettjének csúcspontjai a Total Science - Jet Set Invaderz remix, Universal Project - Haunted dreams (a buli slágere, minden fellépő pörgette), és a sztárvendég C4C-től a Nightgasp voltak. A szett méltó zárásaként Palotai a Zero Tolerance - Big boss hibátlan kiállása után a Cannible Run-nal adta fel a leckét a külföldieknek."
Nowsound (Cause 4 Concern) @ Home, 2002.01.19 (futureform + skc)

"Palotai kezdeti lágyabb, dallamos zenéi után, be-belopott dinamikus drumandbassek is helyet kaptak a másfél órás műsor alatt. Palotai Zsolt remek dj, az elektronikus zenei élet minden területén helyt áll, nagy tapasztalattal és szakmai tudással képes arra, hogy akár a mélyből is felszínre hozza egy-egy buli lankadó hangulatát."
Jazz n Bass @ Kashmir Underground, 2002.02.08 (kincs*)

"Lent ülve nemsokkal éjfél elott a figyelmesen szemlélődő észrevehette, hogy az akkor megérkező Palotai, arcába húzott kapucnival a felső szintre oson. Rá negyed órára el is kezdte a zenélést. Innen kezdve pedig "sajnos" el kell kezdenem az ömlengést. Mert ilyen szettet bizony ritkán hallhat az emberfia.Várható volt, hogy breakbeat lemezeit veszi először elő Zsolt, így is lett. A kemény es táncos lemezek hamar hatalmas hangulatot teremtettek, szinte az egész ház táncolt. Ekkor hallottam (a saját számból) az estét talán legjobban leíró mondatot: "A Fater szetb*ssza a házat!" Nos igen. De nem keményedtünk ám egész este, Plump Djs és társait követően szép lassan átcsusszantunk dobbasszusba. Ekkor már nagyon tömve volt a parkett, és sajnos a szinpad is. (Úgy látszik ez nemcsak a fővárosban lehet probléma) A rossz arcokat azonban feledtette a zene. Finoman elhelyezett, nem túlzásba vitt rewindok a megfelelo helyen, ki nem hagyható régebbi floorfillerek (Kerb Crawler, Soul) mellett kaptunk a nyakunkba újabb lemezekbol is. Ezután már Szegeden is megőrülnek az emberek a Squash-ra, és ekkor hangzott el egyik kedvencem az új High Contrast 12"-esrol. (...) Mindeközben fent, mikor már mindenki a megőrülés határán járt, Palotai visszafogta a tömeget, és legnagyobb meglepetésemre 110 bpm körüli zenékkel pihentetett. Majd késobb felcsendült a Propellerheads örökzöldje, a Take california. A lábak mozogtak, es már meg sem lepődtünk, amikor hallottuk a Brown paper bag es a Warhead ütemeit, csak a fülig érő szájakból láthattuk, hogy mindenki nagyon jól érzi magát."
Based On Bass @ Soho, 2002.02.15 (ézsiás + lunatic)

"A nagyteremben öt órakkor megint műszakváltás következett: Apu lépett a színpadra, hogy ismét olyan lemezekkel indítsa a szettjét [köztük a Squash-sal], amire az ember önkéntelenül felhorkan: "ezek meg honnan vannak meg neki?"
Nowsound! (DJ SS, Bailey) @ Home, 2002.02.16 (zalus)

"A pároshoz (Bal és Safair) nem sokkal később csatlakozott Palotai Zsolt is, aki megmutatta a Londonból frissen szerzett új lemezeit, amelyek közül talán High Contrast Return Of Forever-je volt a legjobb darab. Erre úsztatták rá a BLZ fiúk a nagy klasszikus Medicine Matrix remixet."
Bladerunnaz pres. Goldie, Dj Ink @ Vigadó bálterem, 2002.02.23 (ib + valdi)

"Hiába no, Palotai még mindig kitűnően tud a közönség szája íze szerint játszani - mindezt úgy, hogy van annyira friss, és tud becsempészni annyi finomságot is a "slágerek" mellé, hogy a kritikusoknak se legyen túl sok alapja a morgolódásra. Így volt ez ezen az estén is, amikor könnyed zárásként, kontrasztban az érkező külföldi vendéggel, High Contrast Return of Forever-jével (és rewinddal) zárta szettjét."
Nowsound! 20 @ Home, 2002.03.09 (ib + valdi)

"TB Gon, Marvin és az eddigi két látogatásomkor jelenlevő Palotai Zsolt ízlése olyan megbízható, mint egy atomóra. A szelekció mindig friss, bővelkedik újdonságokban, Zsolt nemrég jött haza Angliából így tényleg nagyon friss lemezekkel szolgálhatott. Viszont a cél nem a vagizás, hanem a saját maguk és az egyelőre csekély létszámú közönség szórakoztatása, így régebbi darabokkal is megörvendeztetik azokat akik táncolnának vagy csak a Pacha kényelmes karosszékeiben folynak a zenére."
Breakbeat Jam @ Pacha Bár, 2002.04.05 (valdi)

"Fent ekkortájt Palotai úgy döntött elengedi a gyeplőt, és a lovak közé csapott, zenéit ezúttal is remkekül egészítette ki szkreccsmester Quicky. El is kezdődött a tornaóra, hevesen ugrált mindenki, és nem túl nagy meglepetésre a színpadon is elkezdett táncolni egy soványnak éppen nem nevezhető leány. Szerencsére a színpadi létszám csak kettőre hízott, a tánctéren pedig tovább folytatódott a buli. Zsolt megmutatta, hogy otthon van a technoid vonalban is. A Cause 4 Concern és Sinthetix lemezek tetszettek az embereknek, és nagy nagy örömömre (ironize) hallhattuk Dillinja Grimey-ját és a Haunted dreamset is. Egyszercsak felcsendült egy hiphop ütem, amit egy Michael Jackson opusz követett. Irtózatos deja vu érzés hasított belém, és megkockáztattam, hogy 20 percen belül jön a Take california. Nos így legyen lottó ötösöm... A mix teljesen ugyanazt a felépítést követte, mint amit februárban hallhattunk. A dézsavíz tovább folytatódott a Brown Paper Baggel, de a táncolók kezdtek megfogyatkozni, és érzékelhetően jobb társaságban hallhattuk a 9 by 9 MIST remixet. Innen kezdve tetszett igazán a buli, az az igazi hajnali "kevesen vagyunk, de tök jót táncolunk" hangulatban szólt a Kerb Crawler, amire mértani pontossággal volt ráillesztve a Get you freak on. Ezután újból breakbeat lemezek következtek, és az önfeledten táncoló tömeg vezénylését Spawney vette át, aki nem volt rest, és folytatta a breakbeat vonalat."
Based On Bass @ Soho, 2002.05.03 (lunatic)

"A megaméretű, kávézónak álcázott sátorban Palotai és Cadik kellemes bólogatós zenékkel melegített. Még a 'Karmacoma' Napoli Trip verziója is előkerült és talán az új Thievery Corporation lemezről is szólt egy kis előleg, nagyjából ezen a vonalon haladtak egészen addig, amíg el nem következett a Volt Híradó ideje."
Volt Fesztivál 2002 @ Sopron, Lővér kemping, 2002.07.05 (valdi)

"A bő két és fél óra után Marvin állt a pultba (mit mondjak nem irigyeltem, Freeland után játszani), hogy az est hátralévő felében kollégájával TB Gonnal, majd később Palotaival kiegészülve szórakoztassák a közönséget. Előkerült jónéhány szerzemény a FreQnasty válogatta Y4K-ról a dub jegyében, a 'Chase The Sun' Freeland remixe a Cure mintákkal és a Gigolo szám, a 'Sunglasses At Night'."
Natural Breaks pres. Adam Freeland & ILS @ Petőfi Csarnok, 2002.07.20 (valdi)

"A Chi fődj-t Palotai váltotta a magaslesen, ő igazi bulizós breakbeat szettel táncoltatta az istálló közönségét, akikből akadt bőven, megint alig lehetett megmozdulni a szalmafalak között. Aquasky dominancia és még néhány nem túl mély, de mulatozni tökéletesen alkalmas darab fűtötte fel a kedélyeket, a forróság elől ismét ki kellett menekülni."
Sziget 2002 @ Hajógyári sziget, 2002.07.31 (valdi)

"Palotai Twisted Individual LP samplerének egyik darabjával próbálta felvenni a Ganja Kru tag gumiarc által odahajított kesztyűt, majd mellé MidLow állt be, bemutatták a Klute-érme két oldalát ('Unwind yourself' vs. 'Surreal killer remix'), és meneteltek tovább, aki bírja velünk tart alapon."
Nowsound (DJ Hype) @ Home, 2002.10.12 (ib)

Palotai komolyan vette az old skool jelzőt és előszedte a legrégebbi kattogó ritmusú, a hardcore határát súroló jungle lemezeit. Mai füllel néha megmosolyogtató hangzású lemezek kerültek elo, az amen már szinte egyszeru ritmusképletnek hatott a sok rettenetesen széttört ütem között. Aztán hopp, egy 'Shadow Boxin', gyors emlékezés a techstep érára, de nem komorodtunk el, mert "if you really rock the beat, rock the funky beat" és máris egy jump up buli kellős közepén tartottunk. Röpködtek az Urban Takeover kiadványok, a közönség vigyorogva ugrándozott, folyt a pezsgő és a sör, csak a füst kezdett el kibírhatatlan mennyiségben koncentrálódni, ami miatt néha ki kellett menni oxigént vételezni. Zsolt közben lankadatlanul rakodta a a jump upot, Aphrodite minden mennyiségben, Superman's Theme meg ami kell."
TAB pres. Old Skool Jungle @ G-Pont, 2002.10.22 (valdi)

"A két közepes teljesítményt nyújtó angol után jött egy furcsa pár: Palotai és Naga, akik (nem csak) zenei párbajt vívtak, előbbi a breakesebb dolgokat hozta volna, utóbbi az egy egészet (4/4) erőltette volna. Azért felkerült egy nagy kedvencem Zsolt jóvoltából, a Primal Scream 'Miss Lucifer' Jagz Kooner remixe, ami egy igazi nyugdíjaskiller ultrabrutál noise szám, volt meglepetés 'French Kiss', úgy "breakbeatesen" lelassítva és a Chi kettes nagylemezről a legkirályabb szám, AMB 'Romeo'-ja. Érdekes, hogy még az utóbbit sem Naga rakta, aki egy +8-ra feltornázott techno számmal elviharzott a pultból."
Cinetrip pres. BLIM & Meat Katie @ MÁV Vasúttörténeti Park, 2002.10.26 (valdi)

"Négy órakor némi közjáték következett: miután Palotai beállt a hölgy mellé a 'Don't get me wrong'-gal (I&I vs Ray Keith), leállították a zenét, és úgy tünt, szedhetjük össze a kabátunk. Persze hurrogás, és győzelem, mehetett a zsivaj ötig, és Zsolti egy Peshay remixszel indította újra a bulit a két-három percnyi csönd után, a végig kedvesen mosolygó Alley Cat pedig pakolni kezdett."
Fridayz - Alley Cat @ Citadella, Club Barfly, 2002.11.15 (ib)

"Bratwa után rewind nélkül, de elindult a Rewind. Palotai az új Bad Company lemez egy számával, a trombitás, nagybőgős Dr. Shevagoval indított, aztán jungle-sebb, de az előzményekhez hasonlóan könnyed vizekre evezett társával, Cadikkal. Közben felkerült a Marky-ék által is lejátszott 'Don't Get Me Wrong', ami meglepően jó zene, ahhoz képest, hogy Ray Keith az elkövető. Innentől kiesett egy jelentős része a dolognak, de hallottam néhány Roni Size és Adam F klasszikust olyan öt óra tájt, amikor is távoztunk."
Jazz n Bass meets Rewind @ Kultiplex, 2002.11.22 (valdi)

"Az angol bajnokok szett-zárása is drum and bass volt, hajnali háromkor a 3am, aztán Palotai rutinosan az elhangzottak jegyében vett át mostmár csupán két lemezjátszót, és némi dnb után visszaterelte a dolgot hiphopra. Néha még Cadik Palkó is felvillant a pult mögött; ami erről eszembe jutott: Rewind nagyobb helyszínen, de kevesebb emberrel - szomorú? Az volt, főleg ahogy egyre fogyatkozott az amúgy sem túl népes táncos banda. És amikor Zsolt már fél órája megragadt raggában, akkor mi is jobbnak láttuk, ha elindulunk haza."
Cinetrip pres. Scratch Perverts @ MÁV Vasúttörténeti Park, 2002.11.23 (dzsungel béla + ib nem béla)

"Fél egy körül Spawney mellett elkezdett fészkelődni Palotai, majd nem sokkal később el is kezdett zenélni. Zsolt, a mostanában megszokott pulóverben tette fel a pulóveren olvasható kiadó tesztpresszeit (természetesen aki csak azért jött, az később megcsodálhatta a védjegy atlétatrikót is). A 'Romeo' és 'Boomstickie' párosítás megtette a magáét, a táncolók kezdtek sokasodni, látván hogy már az "öreg" pakol. (sztárszindróma, vidéki módra...) A breakbeat blokk meglehetősen jóra sikerült, külön kiemelném Force Mass Motion vs. Dylan Rhymes 'Vanquish'-ét, ami igencsak nagyot robbantott a parketten. Túl sokáig nem örülhettünk, kisvártatva gyorsabb ütemek úsztak fülünkbe, dobbasszusba csúsztunk tehát. Hallhattunk többek között 'Twist 'em outot', némi High Contrastot is, kaptunk 'The Ninet' is az arcunkba. A sok ras között néha unatkoztam bevallom, így chill terem híján sörvételezéssel színesítettem a programot. A szett nem volt korszakalkotó, de ez egyáltalán nem mutatkozott meg a hangulaton. Dillinja és társainak zenéi elég nagy bulit kovácsoltak. A szett vége szépen le lett kerekítve némi atmoszférikus dnbvel, a 'Future's Call' Makoto remixe után pedig Corp vette át Palotai helyét."
Based On Bass @ Rókusi kultúrház, 2002.11.29 (lunatic)